It-sikkerhed kræver professionel kommunikation

Lørdag d. 3. feb. besøgte Niveau Nyborg Strand sammen med it-sikkerhedsfirmaet Dubex. Her var flere end 400 landinspektører samlet til fagligt årsmøde. En del af programmet handlede om de udfordringer som både store og mindre landinspektørfirmaer står overfor, når EU’s persondataforordning implementeres 25. maj 2018.

Store mængder persondata i arkiv

Landinspektører i såvel offentlige myndigheder som i private virksomheder behandler store mængder personhenførbare data. Derfor er persondataforordningen væsentlig for branchen, og bl.a. slettereglen i EU’s persondataforordning fremkaldte en del panderynker hos landets landinspektører, der ofte har store mængder arkivmateriale med personhenførbare data som f.eks adresser, cpr-numre med videre.

It-sikkerhed kræver professionel kommunikation

I erkendelse af at it-sikkerhed i højere og højere grad går hånd i hånd med professionel kommunikation, har landets førende it-sikkerhedsfirma Dubex indgået partnerskab med Niveau, der bl.a. er specialiseret i krisekommunikation.

Mens it-sikkerhedsfirmaet, Dubex på Nyborg Strand informerede om kravene til it-sikkerhed, gennemgik Niveau forordningens krav om breach notification. Forordningens krav til breach notification indebærer, at virksomheder eller myndigheder, der oplever alvorlige datalæk skal informere de berørte personer samt de offentlige myndigheder indenfor 72 timer efter at lækket er identificeret.  Kravet om breach notification betyder, at det er afgørende, at have et professionelt kommunikativt beredskab. Kun således vil man både kunne agere hurtigt som loven kræver og taktisk velovervejet for derved at undgå, at et it-læk udvikler sig til en kommunikativ krise på sociale medier og i pressen.

Se alle nyheder » « Tilbage til forsiden