Krisen kommer – men er I klar til at kommunikere den?

Hacking og datalæk skal ikke blot håndteres it-teknisk professionelt, men også kommunikeres effektivt og gennemtænkt fra start, hvis de ikke skal udvikle sig til nye kriser. GDPR har skabt et voksende behov for kommunikative beredskab og professionel krisekommunikation. Det er hovedbudskabet fra vores partner, Dubex, der er et af landets førende IT-sikkerhedsfirmaer: 

”Vi har i løbet af de sidste 5 år set et skifte i virksomhedernes fokus på sikkerhed. Flere store mediesager har synliggjort behovet for ikke kun at beskytte sig mod angreb, men derimod også at opdage og reagere på et angreb.

[…]Nogle organisationer har procedurer for hændelseshåndtering, men det er langt fra alle. Dertil kommer, at mange eksisterende procedurer skal opdateres i henhold til den nye persondatalovgivning, så man får taget stilling til om bruddet involverer persondata og dermed er underlagt kravet om indberetning til Datatilsynet – og i værste fald også de berørte personer”, siger Klaus Kongsted, partner og Chief Relations Officer i Dubex.

Kunderne går op i, hvordan I behandler deres persondata

”Man skal ikke være i tvivl om, at borgerne har en holdning til behandlingen af deres personlige oplysninger og at der kun kommer øget fokus på det her område fremover, i takt med at forordningens budskab bliver mere udbredt og vi ser flere og flere eksempler på kompromittering af persondata. Det øgede fokus betyder, at borgerne bliver bevidste om deres rettigheder og formodentlig også vil stille flere krav om godtgørelse”, siger Stine Nissen, Partner og direktør i NIVEAU.

Forkert håndtering af persondata er guf for pressen

”Vi lever i en tid, hvor historier lynhurtigt kan blive blæst ud af proportioner – og uhensigtsmæssig eller decideret forkert håndtering af borgere eller kunders data kombineret med potentielle bøder i millionstørrelsen er guf for enhver journalist. Derfor er det afgørende, at man har tænkt (krise)kommunikation ind i hændelseshåndteringen”, fortæller Flemming Platz, partner og direktør i NIVEAU.

Læs Dubex’ artikel om it-sikkerhed og kommunikation her.

 Se også Dubex’ video, hvor Stine Nissen, partner i Niveau forklarer, hvorfor GDPR sætter helt nye krav til kommunikation.

Se alle nyheder » « Tilbage til forsiden