Niveau holder foredrag om GDPR-krav til kommunikation

Niveau har indgået et samarbejde med Dansk Erhverv om at holde en række foredrag for organisationens medlemmer. Emnet er de kommunikative krav, der fremgår i EU’s persondataforordning. Krav de færreste er bevidste om.  Første arrangementer finder sted 14. marts i København og 15. marts i Kolding.

Når EU’s persondataforordning træder i kraft d. 25. maj 2018 skal virksomheder og myndigheder ikke blot være opmærksomme på en række krav til it-sikkerhed. Forordningen stiller også en række krav til kommunikation, som er helt nye i forhold til den nugældende persondatalov.

Bl.a. kræver loven,  at virksomheder og myndigheder indenfor 72 timer skal orientere såvel myndigheder og borgere, der er berørt af et kritisk datalæk, ligesom man i visse tilfælde skal informere offentligt om datalæk.

Datalæk skaber shitstorms

Kravet om offentlig kommunikation stiller virksomheder og myndigheder i en vanskelig situation.

Man vil i visse tilfælde være tvunget til at gå offensivt ud og orientere om sikkerhedsbrud og eventuelle krænkelser af kunders, ansattes, leverandørers eller fx patienters rettigheder.  Risikoen for shitstorms på f.eks. sociale medier er overhængende, når det går op for personer, at deres data er blevet lækket.

Det kræver forberedelse både at løfte kravet om offentlig kommunikation på en professionel og troværdig måde, og at dæmme op for risikoen for shitstorms.

Datalæk er gode historier i pressen

Pressens opmærksomhed omkring datalæk og hacking vil også øges fra d. 25. maj 2018.

Pressen vil løbende søge aktindsigt hos Datatilsynet.  Hvilke virksomheder er blevet hacket den seneste uge? Hvilke danske virksomheder har behandlet forbrugernes persondata lemfældigt og derved krænket borgernes rettigheder? Og værst af alt: hvilke virksomheder har haft større datalæk, men har ikke skønnet, at det var så alvorligt, at de behøvede orientere de berørte borgere?

Niveaus eksperter i krisekommunikation vil gennem en række foredrag hos Dansk Erhverv dels orientere om de eksakte krav der stilles i forordningens artikel 33 og 34, dels vil de gennem konkrete cases stille skarpt på de forberedelser, som virksomheder og myndigheder bør gøre, hvis de skal undgå, at it-krisen spreder sig og bliver en kommunikationskrise på de sociale medier og i pressen – med massivt imagetab til følge.

 

De første arrangementer finder sted:

København, Børsen: 14. marts kl. 09-12.

Kolding, Comwell: 15. marts kl. 14-16.30

Se alle nyheder » « Tilbage til forsiden